2011 yılında Michael A. Schuett tarafından yapılan bir araştırmaya göre internet kullanıclarının %95’ini 18-29 yaş arası gençler oluşturmaktadır.
Youth Insight`ın yaptığı sosyal medya araştırmasının sonuçlarına göre,gençler haftada 50 saatini sosyal medyada geçiriyor. Gençlerin tamamına yakını her gün Facebook`u ziyaret ediyor. Twitter hesabı olanlar ise haftada en az 4 kez hesaplarına giriş yapıyor ve tweetleri takip ediyor.Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi’nde yayınlanan bir araştırma sonucuna göre gençlerin “sosyal medya” kavramını tam olarak kavrayamadıkları söylenebilir. Çünkü sosyal medya kavramı içerisinde yer almayan farklı siteleri veya bilgisayar, cep telefonu uygulamalarını dahi sosyal medya kavramı içerisinde değerlendirdikleri görülmektedir. Bunun yanında gençlerin en çok üye olduğu Facebook (%93,3), Twitter (%58,4), YouTube (%56,7) ve Google+(%57,1) gibi sosyal medya sitelerine ilgi duydukları söylenebilir. Yine aynı araştırmada “gençlerin sosyal medya ortamını sadece vakit geçirme amaçlı değil, güvenli bilgiye ulaşabilecek kaynakları bulabilme amacı ile kullanması faydalı olabilir” önerisinde bulunulmaktadır.
Projemizde gençlerin sosyal medyayı daha bilinçli kullanarak kişisel, mesleki ve sosyal anlamda gelişimlerine katkı sağlanması bu vesileyle de gençlerin istihdam edilebilirliğinin artırılması amaçlanmaktadır. Bu amaca ulaşmak için katılımcı gençler kültür, sanat, aktif vatandaşlık ve gençlik temaları üzerine araştırma yapacaklar ve araştırma sonuçlarını sosyal medya üzerinden paylaşacaklardır. Katılımcıların, bunları yaparken, gazetecilik, sosyal medya yöneticiliği, fotoğrafcılık, haber editörlüğü gibi mesleklerde gelişim göstermeleri beklenmektedir. Bu amaca ulaşmak için grup liderleri ve projede uzman olarak yer alacak kişiler katılımcıların kazanımlarını gözlemleyecek ve değerlendireceklerdir. Gerektiğinde katılımcılara rehberlik yaparak daha etkili ve verimli sonuçlar elde edilmesine katkı sunacaklardır. Bu yönüyle projemiz Erasmus+ Gençlik Programının - Gençlerin sosyal içerme ve refahını, özellikle de gençlerin işsizlik sorunu ile mücadele eden projeleri (aynı zamanda işsiz gençlerin programa katılımını artırmayı amaçlayan projeleri) teşvik etmek; - AB vatandaşlığı ve buna eşlik eden haklar konusundaki farkındalığı artırmak veya gençlerin AB politikalarının yapılmasına aktif katılımını desteklemek; gençlerin aktif, bilgili vatandaşlar olarak davranmalarını sağlamak öncelikleriyle örtüştüğü görülmektedir.
Bütün bu öngörüler ve bilgiler ışığında projemiz, gençlere sosyal medya, web 2.0/3.0 (özellikle blog uygulaması) uygulamalarını daha bilinçli ve etkili kullanarak farklı kültürleri tanıma, sanatsal çalışma yapma, mesleki gelişim sağlama, bilgi iletişim teknolojilerini etkili ve verimli kullanma, AB vatandaşlığı, aktif katılım gibi konuları sosyal medya yoluyla başkalarıyla paylaşma imkanı sağlayacak, böylelikle gençlerin bilinç düzeyinin ve istihdam edilebilirliğinin artırılması sağlanacaktır.
Bu amaçlar doğrultusunda proje hareketlilik faaliyeti 10 Eylül 2017 - 21 Eylül 2017 tarihlerinde Kahramanmaraş'ta gerçekleştirilecektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder